Toont alle 17 resultaten

Toon sidebar

Bookwill – Arctic Winter

3.95
Wissen

Bookwill – Bano

3.95
Wissen

Bookwill – Burley Blend

3.95
Wissen

Bookwill – Cam Blend

3.95
Wissen

Bookwill – Cherry

3.95
Wissen

Bookwill – Cowboy Blend

3.95
Wissen

Bookwill – Cuban Cigar

3.95
Wissen

Bookwill – Dark Bean

3.95
Wissen

Bookwill – Dark Vapure

3.95
Wissen

Bookwill – Energy Red

3.95
Wissen

Bookwill – Fuji

3.95
Wissen

Bookwill – Madagascar

3.95
Wissen

Bookwill – Raspberry

3.95
Wissen

Bookwill – Red Summer

3.95
Wissen

Bookwill – Red Touch

3.95
Wissen

Bookwill – RY4

3.95
Wissen

Bookwill – Virginia

3.95
Wissen

Bookwill e-liquids

Wanneer je gebruik maakt van een elektrische sigaret is het van belang om de juiste e-liquid te gebruiken. Naast de gewenste smaak moet de mengverhouding van de vloeistoffen ook passen bij het vermogen van de e-sigaret. De Bookwill e-liquids zijn gemaakt als standaard vloeistof voor de meeste eGo stijl dampers en specifiek geschikt voor de elektrische sigaretten van hun eigen merk e-cigs. Zorg altijd dat je de juiste e-liquids gebruikt die overeenstemmen met de specificaties van de damper. Wanneer je hier vragen over hebt adviseren we om voor te bestellen eerst even contact op te nemen met één van onze medewerkers.

Over Bookwill e-liquids

Het merk Bookwill komt uit Nederland en bestaat al een aantal jaren. Wat betreft het assortiment en samenstelling komen de producten overeen met de catalogus van het Italiaanse merk Flavor Art. Omdat de levering van Flavor Art aan verkooppunten niet altijd even betrouwbaar is kunnen Bookwill e-liquids een alternatief bieden. Zowel op het gebied van samenstelling als aroma’s komen deze producten van Nederlandse bodem overeen met het Italiaanse aanbod.

De samenstelling van Bookwill e-liquids is als volgt:

 • 70 procent Propyleen Glycol (PG)
 • 20 procent Plantaardige Glycerine (VG)
 • 10 procent water

De aroma’s en werkzame stoffen zoals nicotine worden opgelost in deze vloeistof, na verdamping komen ze vrij en wordt ze opgenomen in de longen. Alle ingrediënten zijn geschikt en veilig bevonden om te inhaleren. PG wordt ook gebruikt in ‘rookmachines’ die, net als bij e-sigaretten het geval is, geen rook maar damp verspreiden. Dit is een belangrijk verschil met normale sigaretten omdat er bij verbranding chemische processen plaatsvinden waardoor zeer schadelijke stoffen zoals teer en roet vrijkomen. Bij verdamping is dit beslist niet het geval. Het is overigens wel mogelijk dat PG irritatie opwekt bij inhaleren. De gevoeligheid varieert per persoon, rokers herkennen dit gevoel als de ‘throat hit’ ofwel een branderig gevoel in de keel. Wanneer dit tot irritatie of allergische reacties lijdt dient men direct te stoppen met dampen en contact op te nemen met de huisarts. Overigens zijn alle ingrediënten van Bookwill e-liquids veilig volgens de NVWA. VG komt in veel producten voor waaronder levensmiddelen en cosmetica en kent geen bijwerkingen.

Wat betreft het nicotine gehalte is er keuze uit:

 • 0 mg
 • 3 mg
 • 6 mg
 • 12 mg
 • 18 mg

Voor alle vloeistoffen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar of ouder, dus ook voor de 0 mg e-liquid.

Welke Bookwill e-liquids zijn er leverbaar?

De diverse Bookwill smaken e-liquid kunnen in drie categorieën ingedeeld worden:

 1. Tabak aroma’s: Dit zijn de e-liquid smaken die veel lijken op tabak en shag. Denk aan de Cowboy Blend, Virginia of Ry4 Blend. Deze aroma’s zijn voornamelijk geschikt voor ex-rokers.
 2. Fruit aroma’s: Het is ook mogelijk om fruit smaken te dampen die heel anders van karakter zijn dan de bekende tabak smaken.
 3. Overige aroma’s: Dan zijn er nog de speciale aroma’s zoals koffieboon of energiedrankjes die bekende smaakprofielen imiteren.

Er is dus een ruime selectie Bookwill e-liquids die zich wel beperkt tot ‘individuele’ aroma’s. Meer gelaagde smaken hebben doorgaans een hoger VG gehalte en worden gedampt op een lagere weerstand. Daarvoor zijn deze e-liquids niet geschikt.