Bookwill e-liquid voor eGo elektrische sigaret

Bookwill e-liquid is een Nederlandse producent van e-sigaretten en toebehoren zoals e-liquids. Deze producten worden verkocht als alternatief voor tabak sigaretten en werken op basis van verdamping, niet verbranding. In plaats van een vaste stof te verbranden in vloeipapier wordt een vloeistof op hoge temperatuur verdampt, daardoor komen er geen stoffen vrij zoals roet en teer. Bookwill e-liquid is te gebruiken in e-sigaretten van hetzelfde merk maar kan ook gebruikt worden in producten van andere fabrikanten mits ze werken met overeenkomende weerstand en wattage.

Samenstelling van Bookwill e-liquid

Een e-liquid is vloeibaar en kan verschillende ingrediënten bevatten in afwijkende concentratie. De twee voornaamste ingrediënten zijn Propyleen Glycol (PG) en Plantaardige Glycerine (VG). Daarnaast kan de vloeistof worden aangevuld met water. In een Bookwill e-liquid wordt een verhouding van 70 procent PG toegepast, 20 procent VG en 10 procent water. Door te variëren met verhoudingen kan de fabrikant de viscositeit van de producten beïnvloeden, dit betekent eenvoudig gesteld hoe vloeibaar een vloeistof daadwerkelijk is.

De juiste e-sigaret voor Bookwill e-liquids

Hoewel het mogelijk is om zowel de elektrische sigaret als een Bookwill e-liquid van hetzelfde merk te kopen, is dit niet noodzakelijk. Deze producten kunnen ook worden gebruikt in e-sigaretten van andere merken. Let dan op het vermogen en de weerstand van de coil die gebruikt wordt, en of het betreffende product overweg kan met deze vloeistoffen. Als de vloeistof namelijk te dun is of juist te dik zal de verdamping niet optimaal verlopen. Zo kan het zijn dat de wick niet voldoende doorweekt raakt met als gevolg verbranden van het katoen, of er komen spetters uit het mondstuk. Wanneer de damp ervaring niet overeenstemt met regulier gebruik stop dan direct met dampen en raadpleeg de handleiding of neem contact op met de leverancier.

Kies het juiste nicotine gehalte

E-sigaretten worden ook gebruikt om te stoppen met roken. Met name de nicotine verslaving speelt hierbij een rol. Je kunt een Bookwill e-liquid kopen in verschillende verhoudingen van nicotine variërend van 18 mg tot aan 0 mg. De zwaarste optie van 18 mg komt overeen met zware shag, 12 mg lijkt op een standaard sigaret, 6 ligt in de lijn van een lichte sigaret en dan zijn er nog de 3 mg en 0 mg uitvoeringen. Er zijn dus producten zonder nicotine verkrijgbaar waarbij niet dezelfde verslavende effecten van nicotine houdende sigaretten van toepassing zijn. Dit is vergelijkbaar met een shisha pen, in dit geval gaat het alleen om de smaak en de ervaring van dampen. In alle gevallen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Smaken voor elektrische sigaretten

De aroma’s voor e-sigaretten kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën; sigaret aroma’s en andere smaken. Bookwill e-liquids zijn verkrijgbaar in beide categorieën. De Cowboy Blend is een voorbeeld van een traditionele sigaret smaak, Cuban lijkt meer op een sigaar. Ook is er de bekende Menthol smaak die met name gebruikt wordt om de smaakpapillen te ‘resetten’. Een mogelijke bijwerking van dampen is namelijk een tijdelijke afname van smaak voor een specifiek type e-liquid. Daarnaast zijn er smaken zoals Energy die lijken op het aroma van een energiedrankje of Dark Bean die doet denken aan koffie. Ook zijn er fruitsmaakjes verkrijgbaar waaronder Cherry en Raspberry.