Bookwill Cowboy Blend is niet alleen voor Amerikaanse cowboys

Het merk Bookwill levert een breed scala aan smaken voor e-sigaretten. Deze aroma’s zijn onder te verdelen in bekende sigaret smaken en meer ‘exotische’ aroma’s. Deze hebben niets meer te maken hebben met de traditionele tabak sigaret. De Bookwill Cowboy Blend is een goed voorbeeld van een ‘imitatie’ aroma. Het is duidelijk geïnspireerd op met name de Amerikaanse stijl tabak. Er is een lichte honingsmaak aan toegevoegd voor een licht zoete tint. Verder is het volgens veel dampers een alternatief voor een echte sigaret.

Over de Bookwill Cowboy Blend

Naast een serie e-liquids verkoopt het merk Bookwill ook e-sigaretten. Het betreft eGo modellen, eenvoudige dampers die niet manueel instelbaar zijn. Bij deze types is het van belang om voor de juiste ‘stroperigheid’ te kiezen. Er zijn namelijk e-liquids die meer of juist minder vloeibaar zijn. Dit komt door de samenstelling. Bij de producten van dit merk waaronder de Bookwill Cowboy Blend wordt altijd een verhouding van 70 procent Propyleen Glycol (PG). 20 procent Plantaardige Glycerol (VG) en 10 procent water gebruikt. Het nicotine gehalte varieert met respectievelijk 0, 3, 6, 12 of 18 mg. De combinatie van bekende (filter)sigaret smaak en variabel nicotine gehalte maakt de Bookwill Cowboy Blend favoriet. Bij veel ex-rokers die van hun nicotineverslaving af willen komen. Overigens is ook de e-liquid met 0 procent nicotine exclusief verkrijgbaar voor personen van 18 jaar of ouder.

Wat heeft deze e-liquid met cowboys te maken?

In de tweede helft van de twintigste eeuw werd er door grote tabaksfabrikanten hard gewerkt aan het imago van sigaretten. In de jaren vijftig was het nog heel normaal dat een arts met witte doktersjas en een smeulende peuk tussen de vingers medische uitleg gaf, maar de verhalen over de schadelijke impact van roken werden steeds luider. Toen kwam de industrie met het idee om sigaretten als ‘cool’ en ‘macho’ te promoten. En wat is er nou ‘mannelijker’ dan een cowboy met grote hoed die op een paard zit? De “Marlboro Man” zou jarenlang verbonden zijn aan het sigarettenmerk. Toen het vaste model later zelf terminale kanker kreeg besloot hij zich uit te spreken tegen dezelfde industrie die hem beroemd had gemaakt. Dit zou het begin van het einde betekenen voor het ruige imago van tabak. De Bookwill Cowboy Blend is een knipoog naar dit tijdperk en de smaak van de e-liquid, die volgens gebruikers overeenkomt met Marlboro stijl sigaretten.

Beroemde cowboys stoppen met roken

Een andere bekende cowboy met sigaret is Lucky Luke, het beroemde stripfiguur van auteur Morris die samen met Goscinny niet alleen deze serie stripverhalen maar ook Asterix creëerde. Luke was een cowboy die sneller kon schieten dan zijn eigen schaduw en het vaak aan de stok kreeg met de Dalton broers. Alle Western clichés kwamen aan bod, waaronder ook die eeuwige peuk die aan zijn lippen bungelde. In 1983 zag Morris in dat kettingroken niet bepaald een goede eigenschap was van zijn populaire kinderheld en verving de sigaret voor een strootje. Deze keuze werd gewaardeerd door de Wereldgezondheidsorganisatie die hem hiervoor complimenteerde. Deze overstap was overigens een gevolg van Amerikaanse invloeden. Voor een serie korte animatiefilms gericht op de Amerikaanse markt mocht Lucky Luke niet roken. Hij is daarna altijd een niet-roker gebleven.